En tajua. Luulen että vaaka on kyllä hajalla. 71kg! Edelleen. Kaksi kertaa se näytti erroria mittauksen jälkeen, mutta.. Öh. Täytyy vaan olla tarkempi. Eilen söin vain yhden lämpimän aterian, välipalaksi rasvattoman jogurtin ja makeuttamatonta mysliä, illalla mansikoita. Ja rehkin pari tuntia puutarhahommissa kaivaen kasveja ja pensaita ylös siirrettäväksi. Illalla vielä kasattiin hyllyä, joka sekin oli ihan toimeliasta puuhaa. Onko tämä nyt keski-ikäistymistä? Kun kolmenkympin (jälkeen) vaiheella alkaa kevennyskin olemaan niin helvetin hankalaa? Viikko ilman jäätelöä. Marjasmoothiet kyllä sallittuja (ovat vaan niin kalliita kun ostelee esim. waynesistä). Täytynee ottaa joku detox-kuuri pian.. Joskus olen aloittanut kevennyksen hedelmäpäivällä, Eli ainoastaan marjat, hedelmät ja vihannekset ovat sallittuja veden ja laimennetun mehun lisäksi. Olo on kyllä silloin tosi kevyt. Ja antaa hyvän buustin kevennykseen. Hedelmäpäivä on siis vain se yksi päivä aloituksessa. Korkeintaan kaksi..

Työympäristössäni on nainen joka on menossa laihdutusleikkaukseen. Hänellä on reilusti ylipainoa ja on taistellut sen kanssa tietysti vuosia. Nyt alkavat muut terveydelliset uhat käymään päälle, joten hän päätti toimia varmasti ennenkuin vakavampaa tulee. Ennen vatsalaukun leikkausta (joka tehdään tähystyksessä) ollaan 5 viikkoa nutrilet-kuurilla, jolloin saa "voimajuomien" lisäksi syödä vain ja ainoastaan salaattia. Tämä siksi että elinten ympärillä olevaa rasvaa saataisiin pienemmäksi tai poistumaan kokonaan. Leikkaus ei muuten ole mahdollinen tai voi aiheuttaa pahoja ongelmia. Työkaveri on siis laihtunut etukäteen tiukalla kuurilla kolmessa viikossa yli 5,5 kiloa. Melkoinen kuuri.

En ole koskaan itse syönyt mitään nutrilett-juttuja mutta ne tuntuisivat varmaan jotenkin.. ahdistavilta, jos jokapäiväinen nautinto erilaisista ruokamauista vietäisiin pois kokonaan. Toki kevyt ruoka-valio parantaa makuaistia, kun ei lapo vain pöperöä vaan panostaa laatuaineksiin. Esim. salaattia tehdessä. Raikkaus on ihanaa. Ja toisaalta kun altistuu kokonaan yleisölle laihdutusurakassaan syömällä kuusi kertaa päivässä Nutrilettiä (tms. valmistetta), on altis myös kaikenlaisille kommenteille ulkonäöstään. Itse mieluummin teen asioita ihan itsekseni ja olen siitä myös itsekseni tyytyväinen. Olen aika herkkä ulkonäköasoissa, tietysti erityisesti silloin kun itse ei ole ollenkaan tyytyväinen itseensä. Kun on itse sujut ja esim. päässyt tavoitteeseen, niin on oikein mukava olla puheissa vartalollisista asioista, vaatteista yms. Nyt olen aika vastahakoisesti, vaikkakin kaihoisasti Käynyt vaatekaupoilla. Ostanut joskus jonkun (yleensä mustan) paidan, jotta olisi edes jotain löytynyt..

Mutta no tietysti tässä työkaverin tilanteessa homma on ihan eri. Jännittävää tietysti nähdä se ulkonäöllinen muutos. Jossain on puhuttukin, kun siihen muutokseen ei valmisteta ollenkaan kun lähdetään toteuttamaan jotain massiivisempaa laihdutusta.

Jään miettimään näitä asioita ja lähden lenkille ulos. Haukkaamaan happea ja miettimään, miten saisin vaa´an mittarin värähtämään samansuuntaisesti kuin pörssikurssit!